Budete potrebovať
kuracieho mäsa | 400 g |
väčšia cibuľa nakrájaná na kocky | 1 |
plechovka rajčín | 400 g |
smotany na šľahanie | 200 ml |
maslo | 1 |
smotanového jogurtu | 100 g |
strúčiky cesnaky | 1 - 2 |
lyžička sladkej papriky | 1 |
jedlá soľ | 1 |
cukor | 1 |
Príprava receptu
Mäso nakrájané na väčšie kocky zmiešajte s jogurtom, 2 lyžičkami koreniacej zmesi a nechajte aspoň 2 hodiny marinovať. V hrnci rozohrejte olej s lyžicou masla, pridajte mäso a krátko restujte. Mäso odložte bokom, do hrnca pridajte cibuľu, trochu oleja a nechajte zosklovatieť. Prisypte zvyšok korenín, papriku a po chvíli rajčiny a následne smotanu. Nechajte mierne prebublávať 20 minút, potom omáčku rozmixujte do hladka. Mäso vráťte do omáčky, dochuťte cukrom a soľou, pár minút povarte a vmiešajte 2 lyžice masla. Podávajte s ryžou.