zavrieť

MENU

Sprievodca

SPÄŤ NA Sprievodca

Slovníček pojmov

Malý kulinársky slovník

96 CELKOM pojmov v slovníčku

Pripravili sme pre vás slovníček tých najznámejších pojmov, s ktorými sa dnes bežne stretávate v reštauráciách či gurmánskych programoch o varení.
Pre lepší prehľad, sme jednotlivé výrazy rozdelili podľa spôsobu úpravy a podľa názvov samotných jedál.

VYHĽADAŤ
  • WASABI

    
Známy ako tzv. „japonský chren“. Vyrába sa z koreňa rastliny wasabi. Podobne ako náš chren má veľmi výraznú vôňu. Wasabi je možné kúpiť vo forme pasty, prášku alebo čerstvé. Pri kontakte so vzduchom stráca čerstvý nastrúhaný pakoreň na sile, preto by sa mal vždy spracovať pomerne rýchlo. U nás je najznámejší ako štipľavá zelená pasta určená na ochutenie sushi alebo ako ochucovadlo rôznych orieškov a čipsov.

    Bolo pre vás vysvetlenie užitočné? ÁNO NIE
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ