zavrieť

MENU

Sprievodca

SPÄŤ NA Sprievodca

Slovníček pojmov

Malý kulinársky slovník

96 CELKOM pojmov v slovníčku

Pripravili sme pre vás slovníček tých najznámejších pojmov, s ktorými sa dnes bežne stretávate v reštauráciách či gurmánskych programoch o varení.
Pre lepší prehľad, sme jednotlivé výrazy rozdelili podľa spôsobu úpravy a podľa názvov samotných jedál.

VYHĽADAŤ
  • TIRAMISU

    Typický taliansky dezert. Jeho základom je hladký krém vymiešaný z talianskeho syra mascarpone, žĺtkov a cukru, do ktorého sa jemne vmieša sneh z bielkov. Táto hmota sa naleje na dlhé piškóty, ktoré sú vopred rýchlo namočené do silnej kávy a každá vrstva piškót je pokvapkaná dezertným vínom alebo likérom Amaretto. Dezert má zväčša niekoľko vrstiev- striedavo piškóty a krém. Pred podávaním sa nechá pár hodín odležať v chlade.

    Bolo pre vás vysvetlenie užitočné? ÁNO NIE
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ