zavrieť

MENU

Sprievodca

SPÄŤ NA Sprievodca

Slovníček pojmov

Malý kulinársky slovník

96 CELKOM pojmov v slovníčku

Pripravili sme pre vás slovníček tých najznámejších pojmov, s ktorými sa dnes bežne stretávate v reštauráciách či gurmánskych programoch o varení.
Pre lepší prehľad, sme jednotlivé výrazy rozdelili podľa spôsobu úpravy a podľa názvov samotných jedál.

VYHĽADAŤ
  • QUICHE  [kiš]

    Tradičný francúzsky slaný koláč, ktorého základom je vaječná náplň (našľahané vajcia so smotanou). Najznámejší je jednoznačne quiche Lorraine, ktorý má syrovo-slaninovú náplň. Dnes sa väčšinou pečie v guľatej tortovej forme a krája na trojuholníky. Môže mať rôzne náplne – šunkovú, syrovú alebo sa plní  brokolicou, špargľou, cibuľou, pórom, šampiňónmi či špenátom.

    Bolo pre vás vysvetlenie užitočné? ÁNO NIE
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY