zavrieť

MENU

Sprievodca

SPÄŤ NA Sprievodca

Slovníček pojmov

Malý kulinársky slovník

96 CELKOM pojmov v slovníčku

Pripravili sme pre vás slovníček tých najznámejších pojmov, s ktorými sa dnes bežne stretávate v reštauráciách či gurmánskych programoch o varení.
Pre lepší prehľad, sme jednotlivé výrazy rozdelili podľa spôsobu úpravy a podľa názvov samotných jedál.

VYHĽADAŤ
  • KUSKUS

    = Cous Cous je tradičný severoafrický pokrm z tvrdej pšeničnej krupice. Varí sa v pare alebo zalieva vriacou vodou či vriacim pokrmom. Pripravuje sa k mäsám, do zeleninových jedál, používa sa do šalátov alebo aj na sladké pokrmy, napr. s mliekom, hrozienkami či mandľami. Vzhľadom aj chuťou podobný kuskusu je v dnešnej kuchyni zdomácnený bulgur (pšeničné krúpy).

    Bolo pre vás vysvetlenie užitočné? ÁNO NIE
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ