zavrieť

MENU

Sprievodca

SPÄŤ NA Sprievodca

Slovníček pojmov

Malý kulinársky slovník

96 CELKOM pojmov v slovníčku

Pripravili sme pre vás slovníček tých najznámejších pojmov, s ktorými sa dnes bežne stretávate v reštauráciách či gurmánskych programoch o varení.
Pre lepší prehľad, sme jednotlivé výrazy rozdelili podľa spôsobu úpravy a podľa názvov samotných jedál.

VYHĽADAŤ
  • KEBAB

    Už poslovenčený názov vytvorený z tureckého originálu. Príprava sa podobá gyrosu. Mäso sa griluje napichnuté na ihlu a horizontálne sa otáča na špeciálnom grile. Opečené mäso sa okrajuje nožom a servíruje spoločne s rôznymi druhmi zeleniny, s omáčkou a tureckým chlebom alebo ryžou. Obyčajne je základom jahňacie alebo hovädzie mäso, niekedy tiež kuracie mäso alebo ryby. Bravčové mäso sa v moslimských oblastiach nepoužíva z náboženských dôvodov. V arabských oblastiach a Izraeli sa často používa mleté mäso grilované na otvorenom ohni.

    Bolo pre vás vysvetlenie užitočné? ÁNO NIE
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ