zavrieť

MENU

Sprievodca

SPÄŤ NA Sprievodca

Slovníček pojmov

Malý kulinársky slovník

96 CELKOM pojmov v slovníčku

Pripravili sme pre vás slovníček tých najznámejších pojmov, s ktorými sa dnes bežne stretávate v reštauráciách či gurmánskych programoch o varení.
Pre lepší prehľad, sme jednotlivé výrazy rozdelili podľa spôsobu úpravy a podľa názvov samotných jedál.

VYHĽADAŤ
  • GNOCCHI  [ňoky]

    Sú malé knedličky pripravené zo zemiakov a múky (základ zemiakového cesta) s ďalšími surovinami, ktoré sa líšia podľa oblastí (napr. špenát, syr, paradajky). Gnocchi sú jednou z talianskych príloh. Podávajú sa k rozličným omáčkam alebo sa napr. zapekajú so syrom.

    Bolo pre vás vysvetlenie užitočné? ÁNO NIE
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY