zavrieť

MENU

Sprievodca

SPÄŤ NA Sprievodca

Slovníček pojmov

Malý kulinársky slovník

96 CELKOM pojmov v slovníčku

Pripravili sme pre vás slovníček tých najznámejších pojmov, s ktorými sa dnes bežne stretávate v reštauráciách či gurmánskych programoch o varení.
Pre lepší prehľad, sme jednotlivé výrazy rozdelili podľa spôsobu úpravy a podľa názvov samotných jedál.

VYHĽADAŤ
  • FONDUE  [fondü]

    Z francúzštiny – roztopený, rozpustený. Pôvodne pokrm zo syra roztopeného nad ohňom, pochádzajúci zo Savojska a francúzskej časti Švajčiarska. Najznámejšie syrové fondue sa najlepšie pripravuje v nižšej keramickej nádobe/kotlíku, ktorá je zospodu zahrievaná. Do roztopeného ochuteného syra sa namáčajú kúsky pečiva pomocou dlhých vidličiek alebo napichovadiel. Okrem už spomenutého syrového fondue sa dnes tento výraz používa aj na prípravu rôznych druhov fondue z mäsa, rýb, hydiny a pod. v ochutenom oleji alebo v roztopenom syre.

    Bolo pre vás vysvetlenie užitočné? ÁNO NIE
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ