zavrieť

MENU

Sprievodca

SPÄŤ NA Sprievodca

Slovníček pojmov

Malý kulinársky slovník

96 CELKOM pojmov v slovníčku

Pripravili sme pre vás slovníček tých najznámejších pojmov, s ktorými sa dnes bežne stretávate v reštauráciách či gurmánskych programoch o varení.
Pre lepší prehľad, sme jednotlivé výrazy rozdelili podľa spôsobu úpravy a podľa názvov samotných jedál.

VYHĽADAŤ
  • DEMI-GLACE  [dəmiglas]

    Šéfkuchári ho zväčša opisujú termínom „silný teľací alebo hovädzí fond alebo vývar“. Príprava tohto fondu nie je náročná na suroviny, ale na čas. V profesionálnych kuchyniach si výroba žiada aspoň 36 hodín pomalého varenia, čo si často malé prevádzky nemôžu dovoliť. Môže sa použiť v každom pokrme, v ktorom je potrebné zvýrazniť mäsovú chuť. Napr. pri príprave zverinového ragú, hubových omáčok, omáčok k steakovým mäsám a pod.

    Bolo pre vás vysvetlenie užitočné? ÁNO NIE
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ