zavrieť

MENU

Sprievodca

SPÄŤ NA Sprievodca

Slovníček pojmov

Malý kulinársky slovník

96 CELKOM pojmov v slovníčku

Pripravili sme pre vás slovníček tých najznámejších pojmov, s ktorými sa dnes bežne stretávate v reštauráciách či gurmánskych programoch o varení.
Pre lepší prehľad, sme jednotlivé výrazy rozdelili podľa spôsobu úpravy a podľa názvov samotných jedál.

VYHĽADAŤ
  • CHUTNEY  [čatny]

    Taktiež chatni , po slovensky čatní je vlastne zvýrazňujúca studená omáčka (obvykle sladkokyslá) z ovocia alebo zeleniny. Servíruje sa hlavne k mäsu a zväčša stačí lyžička alebo dve. Často sa prirovnáva k salse z latinskej kuchyne alebo k omáčkach z európskej kuchyne. Originálne chutney pochádza z Indie. Dnes je obvykle čatní vyrábané z manga, jabĺk, hrušiek a korenia ako škorica, zázvor, kardamon a pod.

    Bolo pre vás vysvetlenie užitočné? ÁNO NIE
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ