zavrieť

MENU

Sprievodca

SPÄŤ NA Sprievodca

Slovníček pojmov

Malý kulinársky slovník

96 CELKOM pojmov v slovníčku

Pripravili sme pre vás slovníček tých najznámejších pojmov, s ktorými sa dnes bežne stretávate v reštauráciách či gurmánskych programoch o varení.
Pre lepší prehľad, sme jednotlivé výrazy rozdelili podľa spôsobu úpravy a podľa názvov samotných jedál.

VYHĽADAŤ
  • CARPACCIO  [karpačo]

    Jednoduchý pokrm známy po celom svete. Vychladené naložené hovädzie mäso, najlepšie sviečkovica (alebo tuniak či losos) nakrájané na tenké plátky podobné listu papiera. Podáva sa zaliate tenkou vrstvou panenského olivového oleja a ozdobené kúskom petržlenu a plátkom citrónu. Okorenené čerstvým drveným čiernym korením a soľou, posypané parmezánom. Carpaccio sa podávalo prvýkrát v Benátkach, kde vzniklo a dostalo svoje pomenovanie podľa talianskeho maliara.

    Bolo pre vás vysvetlenie užitočné? ÁNO NIE
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ