zavrieť

MENU

Sprievodca

SPÄŤ NA Sprievodca

Slovníček pojmov

Malý kulinársky slovník

96 CELKOM pojmov v slovníčku

Pripravili sme pre vás slovníček tých najznámejších pojmov, s ktorými sa dnes bežne stretávate v reštauráciách či gurmánskych programoch o varení.
Pre lepší prehľad, sme jednotlivé výrazy rozdelili podľa spôsobu úpravy a podľa názvov samotných jedál.

VYHĽADAŤ
  • CÍCER

    Cícer alebo rímsky hrach. Druh strukoviny podobnej hrachu. Je však väčší a chutnejší. Zrná sú väčšie, guľaté, žlté až žltohnedé. Má príjemnú orieškovú chuť. Cícer je známy hlavne v Stredomorí a taktiež sa tam s obľubou používa. Na svetovom trhu stojí hneď za sójou, fazuľou a hrachom. U nás koncom 19. storočia upadol nadlho do zabudnutia a teraz sa do našej kuchyne vracia. Obsahuje bielkoviny, vápnik a ďalšie dôležité minerály. Pripravujú sa z neho nákypy, dusené pokrmy, polievky, šaláty, nátierky a pod. Hádam najznámejším pokrmom je stredomorská kaša Hummus (Homos). Cícer sa upravuje rovnako ako sója a vyrába sa z neho múka.

    Bolo pre vás vysvetlenie užitočné? ÁNO NIE
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ