zavrieť

MENU

Sprievodca

SPÄŤ NA Sprievodca

Slovníček pojmov

Malý kulinársky slovník

96 CELKOM pojmov v slovníčku

Pripravili sme pre vás slovníček tých najznámejších pojmov, s ktorými sa dnes bežne stretávate v reštauráciách či gurmánskych programoch o varení.
Pre lepší prehľad, sme jednotlivé výrazy rozdelili podľa spôsobu úpravy a podľa názvov samotných jedál.

VYHĽADAŤ
  • BOUILLON  [bujón]

    Francúzsky výraz pre vývar. Číra polievka pripravená varením mäsa, zeleniny, hydiny alebo rýb vo vode. Vývar sa používa ako základ na polievky a omáčky.

    Pozn. Vitana ponúka štyri rôzne typy bujónov ako polotovary:
    * Univerzálny bujón, ktorý sa hodí do akéhokoľvek jedla a dodá mu chuť (Masox).
    * Bujóny s konkrétnou príchuťou (zeleninový, slepačí, hovädzí atď.)
    * Natur bujóny pre váš zdravý životný štýl – 100% bez pridaného glutamanu a konzervantov
    * Vývary ako z vašej kuchyne – gélové bujóny bez pridaného glutamanu a konzervantov, s morskou soľou.

    Bolo pre vás vysvetlenie užitočné? ÁNO NIE
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ