zavrieť

MENU

Sprievodca

SPÄŤ NA Sprievodca

Slovníček pojmov

Malý kulinársky slovník

96 CELKOM pojmov v slovníčku

Pripravili sme pre vás slovníček tých najznámejších pojmov, s ktorými sa dnes bežne stretávate v reštauráciách či gurmánskych programoch o varení.
Pre lepší prehľad, sme jednotlivé výrazy rozdelili podľa spôsobu úpravy a podľa názvov samotných jedál.

VYHĽADAŤ
  • BEŠAMEL

    Základná biela omáčka, ktorá sa používa pri zapekaní, gratinovaní alebo k zeleninovým a mäsovým pokrmom. Pripravuje sa zo svetlej zápražky a mlieka, je možné ju dochutiť cibuľou alebo korením. Tvorí základ mnohých ďalších omáčok. Vo Francúzsku je to jeden zo štyroch základných druhov omáčok. Nazýva sa tiež „Meres“ alebo „matka omáčok“ , od ktorej sa všetky ďalšie omáčky odvodzujú.

    Bolo pre vás vysvetlenie užitočné? ÁNO NIE
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ