zavrieť

MENU

Sprievodca

SPÄŤ NA Sprievodca

Slovníček pojmov

Malý kulinársky slovník

96 CELKOM pojmov v slovníčku

Pripravili sme pre vás slovníček tých najznámejších pojmov, s ktorými sa dnes bežne stretávate v reštauráciách či gurmánskych programoch o varení.
Pre lepší prehľad, sme jednotlivé výrazy rozdelili podľa spôsobu úpravy a podľa názvov samotných jedál.

VYHĽADAŤ
  • BASMATI

    Druh dlhozrnnej ryže. Basmati sa tiež nazýva „princezná medzi ryžami“, pretože ide o najušľachtilejšiu odrodu ryže pestovanú na úpätí Himalájí. Okrem Indie rastie aj v Pakistane a Iráne. Správne by Basmati mala po zbere rok až dva „starnúť“ v suchu a tme, aby sa rozvinula jej plná vôňa s orieškovým nádychom. Svoju bielu farbu získava odstránením šupky a následným leštením. Pri varení sa nelepí. Basmati sa používa hlavne v typických indických jedlách.

    Pozn: Kvalitnú ryžu Basmati ponúka aj značka Vitana.

    Bolo pre vás vysvetlenie užitočné? ÁNO NIE
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ