Budete potrebovať

Kačacie prsia 2 ks
Soľ
Hrušky 4 ks
Maslo 4 PL
Soľ 1/2 ČL
Vitana Mletá rasca 1/4 ČL
Vitana Nové korenie 1/2 ČL
Vitana Mletá škorica 1/2 ČL
Čerstvý tymián 1/2 hrste
Zemiakové lokše

Príprava receptu

Kačacie prsia vyberieme z chladu, aby sa zohriali na izbovú teplotu. Kožu narežeme a poriadne osolíme.
Hrušky rozkrojíme na štvrtiny a vyberieme jadrovníky.
Do menšieho hrnca dáme maslo, necháme rozpustiť. Pridáme hrušky, všetko korenie, soľ a cca 5 minút opekáme.
Podlejeme pohárom vody, prípadne môžeme pridať trochu vína, tymián a povaríme domäkka.
Na panvicu pridáme trochu olivového oleja a necháme rozohriať.
Kačacie prsia položíme kožou na panvicu a pečieme, pokiaľ nie je koža chrumkavá. Následne otočíme a opekáme z druhej strany.
Prsia aj s tukom preložíme do malého pekáča alebo panvice a pečieme ešte cca 8 minút v rúre pri teplote 200 stupňov.
Po dopečení necháme pod alobalom odležať cca 10 minút a následne nakrájame.
Podávame s lokšami a hruškami.


Uložiť do pdf Tlačiť