Budete potrebovať

Polohrubá múka 200 gr
Maslo 40 gr
Prášok do pečiva Vitana 1 ČL
štipka soli
Krupicový cukor 1 PL
Žĺtok 1 ks
Rum 1 PL
Biely jogurt 100 gr
Vanilínový cukor Vitana 3 balíčky
olej na vyprážanie

Príprava receptu

Postup: V miske si zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva, štipku soli a 1 PL krupicového cukru.
Pridáme na drobno nakrájané maslo, žĺtok, rum a biely jogurt. Rukami vypracujeme jemné cesto, ktoré necháme odpočívať v potravinovej fólii 20 minút.
Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm, nakrájame na obdĺžniky, ktoré prerežeme v strede.
Do hrnca si nalejeme olej a obdĺžniky vyprážame v horúcom oleji z každej strany do zlata. Položíme na papierovú utierku, nech sa vsiakne olej a vložíme do misky. Fánky obalíme s vanilkovým cukrom Vitana.
Uložiť do pdf Tlačiť