zavrieť

MENU

Recepty

SPÄŤ NA Recepty

Veľkonočné volské oči

2,8 Hodnotilo: 71 ľudí
Chod
Pečenie
Príležitosť
Veľká noc
Náročnosť
Ľahké
Čas prípravy
 
Počet osôb
Autor
Vitana

ČO BUDEME POTREBOVAŤ

Cukor krupica
250 g
Voda
380 ml
Vaječné bielky
5 ks
Práškový cukor
50 g
Vanilkový cukor Vitana
35 g
Jablkovo–marhuľový džem Hamé
200 g

PRÍPRAVA RECEPTU

(4 - 6 porcií)
Dáme variť 180 g cukru krupice s vodou. Keď sa začne cukrový sirup variť, začneme šľahať bielky so zvyškom cukru krupice a vanilkovým cukrom. Práškový cukor preosejeme a dáme ho zatiaľ bokom. Do pevného snehu, ktorý stále šľaháme, prilievame cukrový sirup uvarený na 116 – 120 °C. Znížime rýchlosť a necháme hmotu pri chode čiastočne vychladnúť. Ručne do hmoty krátko zamiešame práškový cukor. Hmotu nanášame lyžicou na papiere na pečenie. Vytvarujeme lyžicou jamku na džem. Volské oči sušíme na 100 °C, pokiaľ sa nebudú ľahko odlepovať z papiera na pečenie. Stred volského oka vyplníme marhuľovým džemom.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILOM?
ODOSLAŤ
X ZAVRIEŤ

Veľkonočné volské oči

Veľkonočné volské oči od Vitany
X ZAVRIEŤ

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ