zavrieť

MENU

Recepty

SPÄŤ NA Recepty

Pečený baklažán s kuskusom

3,0 Hodnotilo: 1681 ľudí
Chod
Hlavný chod
Príležitosť
Náročnosť
Stredná
Čas prípravy
40 min.
Počet osôb
2 osoby
Autor
Vitana

ČO BUDEME POTREBOVAŤ

olivový olej
6 lyžíc
mleté bravčové mäso
100 g
syr
podľa chuti
šampiňóny
100 g
hovädzie mäso
100 g
kuskus
120 g
soľ
podľa chuti
petržlenová vňať
2 lyžice
cesnak
3 strúčiky
paradajky
2 ks
baklažán
2 ks
cibuľa
1 ks
čierne korenie
podľa chuti
Natur bujón zeleninový
1 ks

PRÍPRAVA RECEPTU

Baklažán pozdĺžne rozkrojíme a dužinu lyžicou vykrojíme - vydlabeme. Zvnútra ho osolíme, položíme ho rozkrojenou časťou na mriežku a necháme 20 minút odpočinúť. Soľ vytiahne z neho horkú šťavu. Potom baklažán utrieme od soli papierovou utierkou.

Kuskus sparíme horúcim zeleninovým vývarom (Natur bujón Vitana). Zmiešame mleté hovädzie a bravčové mäso v pomere 1:1. Väčšiu cibuľu a tri strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno a krátko orestujeme na olivovom oleji. Pridáme nakrájané šampiňóny a spoločne opečieme. Nasekáme zelenú petržlenovú vňať a nakrájame dve olúpané jadierok zbavené paradajky. Všetko pridáme k mäsu a vmiešame sparený kuskus. Ochutíme soľou a korením.

Zmes naplníme do baklažánov, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri teplote 180 °C 30 minút.

Môžeme posypať strúhaným syrom tesne pred dokončením. Podávame so zeleninovým šalátom a bielym vínom.


  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILOM?
ODOSLAŤ
X ZAVRIEŤ

Pečený baklažán s kuskusom

X ZAVRIEŤ

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ