zavrieť

MENU

Recepty

SPÄŤ NA Recepty

Kysnutý makovo-čerešňový závin

3,1 Hodnotilo: 182 ľudí
Chod
Pečenie
Príležitosť
Oslava
Náročnosť
Ľahké
Čas prípravy
 
Počet osôb
Autor
Beata

ČO BUDEME POTREBOVAŤ

droždie
1 kocka
cukor
trocha
mlieko
250 ml
hladká múka
500 g
olej
150 ml
žĺtok
1 ks
cukor
1 KL
soľ
mak/orechy
čerešne/višne

PRÍPRAVA RECEPTU

Kvások:
Zmiešame 250 ml vlažného mlieka, štipku cukru a droždie, necháme vykysnúť.

Cesto:
Z hladkej múky, oleja, žĺtka, kávovej lyžičky cukru a štipky soli vypracujeme hladké a pružné cesto.
Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme, naplníme makovou alebo orechovou plnkou, na ktorú poukladáme odkôstkované čerešne, resp. višne, zavinieme a prenesieme na suchý plech.
Tu necháme kysnúť cca 30 minút.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút. Pred pečením potrieme závin žĺtkom a jemne popicháme vidličkou.

Dobrú chuť.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILOM?
ODOSLAŤ
X ZAVRIEŤ

Kysnutý makovo-čerešňový závin

Kysnutý makovo-čerešňový závin
X ZAVRIEŤ

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ