zavrieť

MENU

Recepty

SPÄŤ NA Recepty

Kilimandžáro

2,7 Hodnotilo: 196 ľudí
Chod
Pečenie
Príležitosť
Oslava
Náročnosť
Ľahké
Čas prípravy
 
Počet osôb
Autor
Ján

ČO BUDEME POTREBOVAŤ

hladká múka
200 g
maslo alebo margarín
100 g
práškový cukor
100 g
pomleté lieskové orechy
50 g
väčšie šťavnaté jablká
6 ks
citrón
1 ks
jemná strúhanka
škoricový cukor
1 ks
soľ
vanilková mrazená torta alebo vanilková zmrzlina
1 ks

PRÍPRAVA RECEPTU

Mrvenicu pripravíme zmiešaním múky, tuku, lieskových orechov a práškového cukru so štipkou soli. Zmes musí byť sypká.
Olúpané jablká pokrájame na cca 0,5 cm hrubé plátky.
Vymastenú jenskú misu posypeme strúhankou. Spodok vyložíme pokrájanými jablkami, posypeme škoricovým cukrom a polejeme citrónovou šťavou. Nakoniec zasypeme mrvenicou a jemne zarovnáme.
Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C pečieme asi 40 minút .
Upečenú mrvenicu s jablkami za horúca preložíme na taniere. Na vrch jednotlivých porcií naservírujeme mrazenú tortu alebo zmrzlinu a ihneď konzumujeme.

Dobrú chuť!

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILOM?
ODOSLAŤ
X ZAVRIEŤ

Kilimandžáro

X ZAVRIEŤ

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ