zavrieť

MENU

Recepty

SPÄŤ NA Recepty

Hríbikové rizoto

3,0 Hodnotilo: 2156 ľudí
Chod
Hlavný chod
Príležitosť
Obed
Náročnosť
Stredná
Čas prípravy
45 min.
Počet osôb
4 osoby
Autor
Vitana

ČO BUDEME POTREBOVAŤ

maslo
100 g
smotana
100 ml
šalotka
3 ks
mrazené hríby
500 g
ryža
500 g
parmezán
150 g
cesnak
2 strúčiky
voda
1, 5 litra
Natur bujón kurací
2 kocky
biele víno
10 ml
olivový olej
2 lyžice
 
 

PRÍPRAVA RECEPTU

Hríby opekáme na masle tak dlho, kým nevstrebajú všetku vodu. Potom pridáme na drobné kocky nakrájanú šalotku a cesnak. Opekáme 2 minúty a potom odstavíme.

Ryžu Arborio si opečieme na olivovom oleji 1 minútu. Potom ju zalejeme vodou, pridáme Natur bujón kurací, biele víno a všetko spoločne varíme, kým ryža nie je napoly uvarená. Potom pridáme opečené hríby so šalotkou a cesnakom, prisypeme nastrúhaný parmezán, smotanu a dovaríme spoločne domäkka. Nakoniec rizoto ozdobíme parmezánovými hoblinkami.

Pre Vitanu pripravil kuchár Honza Řepa



  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILOM?
ODOSLAŤ
X ZAVRIEŤ

Hríbikové rizoto

X ZAVRIEŤ

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ