- Chod
- Hlavný chod
- Príležitosť
- Grilovanie
- Náročnosť
- Stredná
- Čas prípravy
- 30 min.
- Počet osôb
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
ČO BUDEME POTREBOVAŤ
- olivový olej
- na smaženie
- červná cibuľa
- 80 g
- soľ
- štipka
- citrónová šťava
- podľa chuti
- losos
- 500 g
- bazalka
- podľa chuti
- cheddar
- 60 g
- paradajky
- 200 g
- zemiaky
- 600 g
- Natur bujón bylinkový
- 1 ks
- biele víno
- 100 ml
PRÍPRAVA RECEPTU
Na rozohriatom olivovom oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu s plátkami paradajok. Zalejeme bielym vínom, pridáme bujón a na miernom ohni prehrejeme.
Plátky zemiakov povaríme v mierne osolenej vode cca 10 minút. Potom scedíme a necháme čiastočne vychladnúť. Zapekaciu misu vymastíme olejom, naukladáme polovicu zemiakov, na ne rozložíme paradajky aj so šťavou, posypeme cheddarom a nasekanou bazalkou, zakryjeme zvyškom zemiakov. Na zemiaky položíme plátky lososa, ktoré sme osolili a pokvapkali citrónovou šťavou.
Vložíme pod gril vopred vyhriaty na 180 °C a grilujeme 10 minút. Pri servírovaní zdobíme bylinkami.