Rady v kuchyni

Tipy a triky vám pomôžu lepšie zvládnuť domácnosť a rýchlo vyriešiť problémy, ktoré vás môžu stretnúť.
Určite vám prídu vhod cenné rady, ako vylepšiť prípravu jednotlivých jedál alebo ako si poradiť s náhlou pohromou v kuchyni.
Rady našej babičky
-
Bylinky, ktoré liečia nafukovanie.50
Rady našej babičkyBylinky, ktoré liečia nafukovanie. Keď varíte zemiaky alebo pripravujete kapustu, nezabudnite k nim pridať rascu. Saturejka, pamajorán, fenikel či aníz pomáhajú, ak ich nerozžujete. Skvelé sú aj nesladený mätový čaj alebo čerstvý zelený petržlen.
-
Čaj z kamiliek je vhodný pri žalúdočných ťažkostiach17
Rady našej babičkyČaj z kamiliek je vhodný pri žalúdočných ťažkostiach, bolestivej menštruácii, hnačkových ochoreniach, nachladnutí, podporuje potenie. Zvonka sa používa ako kloktadlo pri ochorení ústnej dutiny, na výplachy pri hemeroidoch a problémoch v oblasti vagíny, má protizápalové účinky.
-
Očianka lekárska tlmí zápaly očí1
Rady našej babičkyOčianka lekárska tlmí zápaly očí, pomáha pri únave očí spojenej so svetloplachosťou, odstraňuje slzenie očí. Znižuje krvný tlak, podporuje trávenie, tlmí suchý kašeľ, pomáha pri duševnej prepracovanosti, vo forme obkladov sa používa zvonka na hnisavé kožné rany a na výplachy očí. Odvar sa pripravuje krátkym varom (asi 2 minúty) z približne 1,5 čajovej lyžičky na šálku vody.
-
Na reumu48
Rady našej babičkyNa reumu ja najlepšia čerstvá žihľava. Na bolestivé miesta prikladáme obklady zo žihľavového čaju. Pri retencii tekutín, alergiách, ekzéme, silnom krvácaní a dne pijeme trikrát denne šálku čaju alebo užívame trikrát denne 250 mg výťažku zo žihľavy.
„Vychytávky“ pre šéfkuchára
-
Viac šťavy z citrónov25
„Vychytávky“ pre šéfkucháraZ citrónov získate viac šťavy, keď ho pred vytlačením namočíte na päť minút do horúcej vody.
-
Múčniky so sušeným ovocím30
„Vychytávky“ pre šéfkucháraDo múčnikov môžete pridať sušené ovocie, ktoré zjemníte, keď ho dopredu namáčate v čiernom čaji.
-
Strukoviny do slanej vody nepatria!36
„Vychytávky“ pre šéfkucháraSuchý hrach alebo fazule nikdy nenamáčajte do slanej vody, lebo strukoviny potom pri varení nezmäknú.
-
Ako dosiahnuť nadýchaný puding?64
„Vychytávky“ pre šéfkucháraNadýchaný puding získate primiešaním snehu z bielkov.