zavrieť

MENU

Sprievodca

SPÄŤ NA Sprievodca

Rady v kuchyni

Tipy a triky vám pomôžu lepšie zvládnuť domácnosť a rýchlo vyriešiť problémy, ktoré vás môžu stretnúť.

Určite vám prídu vhod cenné rady, ako vylepšiť prípravu jednotlivých jedál alebo ako si poradiť s náhlou pohromou v kuchyni.

Rady našej babičky

  • Bylinky, ktoré liečia nafukovanie.29

    Rady našej babičky

    Bylinky, ktoré liečia nafukovanie. Keď varíte zemiaky alebo pripravujete kapustu, nezabudnite k nim pridať rascu. Saturejka, pamajorán, fenikel či aníz pomáhajú, ak ich nerozžujete. Skvelé sú aj nesladený mätový čaj alebo čerstvý zelený petržlen.

    Bola pre vás rada užitočná? ÁNO NIE
  • Čaj z kamiliek je vhodný pri žalúdočných ťažkostiach1

    Rady našej babičky

    Čaj z kamiliek je vhodný pri žalúdočných ťažkostiach, bolestivej menštruácii, hnačkových ochoreniach, nachladnutí, podporuje potenie. Zvonka sa používa ako kloktadlo pri ochorení ústnej dutiny, na výplachy pri hemeroidoch a problémoch v oblasti vagíny, má protizápalové účinky.

    Bola pre vás rada užitočná? ÁNO NIE
  • Očianka lekárska tlmí zápaly očí-16

    Rady našej babičky

    Očianka lekárska tlmí zápaly očí, pomáha pri únave očí spojenej so svetloplachosťou, odstraňuje slzenie očí. Znižuje krvný tlak, podporuje trávenie, tlmí suchý kašeľ, pomáha pri duševnej prepracovanosti, vo forme obkladov sa používa zvonka na hnisavé kožné rany a na výplachy očí. Odvar sa pripravuje krátkym varom (asi 2 minúty) z približne 1,5 čajovej lyžičky na šálku vody.

    Bola pre vás rada užitočná? ÁNO NIE
  • Na reumu42

    Rady našej babičky

    Na reumu ja najlepšia čerstvá žihľava. Na bolestivé miesta prikladáme obklady zo žihľavového čaju. Pri retencii tekutín, alergiách, ekzéme, silnom krvácaní a dne pijeme trikrát denne šálku čaju alebo užívame trikrát denne 250 mg výťažku zo žihľavy.

    Bola pre vás rada užitočná? ÁNO NIE
ZOBRAZIŤ DALŠÍ RADY

„Vychytávky“ pre šéfkuchára

  • Viac šťavy z citrónov22

    „Vychytávky“ pre šéfkuchára

    Z citrónov získate viac šťavy, keď ho pred vytlačením namočíte na päť minút do horúcej vody.

    Bola pre vás rada užitočná? ÁNO NIE
  • Múčniky so sušeným ovocím19

    „Vychytávky“ pre šéfkuchára

    Do múčnikov môžete pridať sušené ovocie, ktoré zjemníte, keď ho dopredu namáčate v čiernom čaji.

    Bola pre vás rada užitočná? ÁNO NIE
  • Strukoviny do slanej vody nepatria!20

    „Vychytávky“ pre šéfkuchára

    Suchý hrach alebo fazule nikdy nenamáčajte do slanej vody, lebo strukoviny potom pri varení nezmäknú.

    Bola pre vás rada užitočná? ÁNO NIE
  • Ako dosiahnuť nadýchaný puding?19

    „Vychytávky“ pre šéfkuchára

    Nadýchaný puding získate primiešaním snehu z bielkov.

    Bola pre vás rada užitočná? ÁNO NIE
ZOBRAZIŤ DALŠÍ RADY
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

Naše webové stránky vložia súbory cookie do vášho prehliadača alebo zariadenia, pokiaľ máte túto funkciu v nastavení prehliadač aktivovanú.
Tieto súbory cookie používame k zlepšeniu funkčnosti týchto webových stránok, analýzam a pre záujmovo orientovanú reklamu.

PREČÍTAJTE SI VIAC ZAVRIEŤ