Budete potrebovať
Červená šošovica | 200 gr. |
Vajce na tvrdo | 2 ks |
Tvaroh jemný | 250 gr. |
Olivový olej | 1 PL |
Soľ | podľa chuti |
Korenie čierne mleté Vitana | štipka |
Kurkuma mletá Vitana | trocha |
Sušený cesnak Vitana | 1/2 ČL |
Provensálske bylinky Vitana | podľa chuti |
Cibuľa | 1 ks |
Čerstvý rozmarín |
Príprava receptu
Príprava receptu:Šošovicu preberieme, prepláchneme a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Varíme 10 minút. Vajcia uvaríme natvrdo. Tvaroh vymiešame s 1 PL olivového oleja, osolíme, okoreníme čiernym mletým korením Vitana, pridáme sušený cesnak, kurkumu a provensálske bylinky. Do tvarohovej zmesi primiešame vychladnutú scedenú šošovicu a vajcia pretlačené cez mriežku. Pri servírovaní navrch naukladáme prúžky červenej cibule a ozdobíme čerstvým rozmarínom.